petrolicon
het koudste paradijs van Almere

ijs bereiding

Europalaan 812

Open ijskeuken

IJspressi ijs wordt gemaakt op de Europalaan 812 in Almere Poort. We houden van transparantie en laten graag zien hoe wij te werk gaan. Daarom werken wij met een open ijskeuken. 

Vanuit de ijssalon heb  je ‘live’ zicht op hoe Martijn het ijs bereidt.  Als de mogelijkheid er is dan geven we je graag een rondleiding door onze ijs bereiding.

ijscreatie maken

Een zoektocht naar de mooiste smaken

Wij zijn altijd op zoek naar de beste grondstoffen. Soms vind je die ver van huis. Zo werken wij met échte vanille: dat zijn die zwarte stipjes in het vanille ijs. Madagascar staat bekend om haar zeer hoge kwaliteit Bourbon vanille. En precies dít zwarte goud proef jij in ons vanille ijs.

De beste pistache heeft Martijn uitgekozen in Bronte, een klein dorpje in Sicilië. Vanwege de vruchtbare vulkanische grond wordt daar van oudsher de lekkerste pistache geteeld en verwerkt. En dat proef je….!

Almeerse moestuin oogsten

Wat je ver weg zoekt ligt soms ook thuis voor het oprapen. De prachtigste (vaak plantaardige) ijsjes maken we met het moois dat de Almeerse moestuinen te bieden hebben. 

Een greep uit de ijs specials die we de afgelopen jaren maakten van oogst uit de Almeerse moestuin vereniging Windhoek: 

  • stoofperen ijs (uit de moestuin van Bea en Robbert)
  • rode druiven ijs (uit de moestuin van Jos)
  • picalily ijs (uit de moestuin van Ingrid)
  • kweeperen ijs met frambozenazijn (afsluiting Windhoek oogstfeest)

Heb je zelf een mooie oogst van fruit of groente én ben je benieuwd hoe dat als ijs smaakt? stuur ons vooral een e-mail.

op de oogstdag

Inspiratie

Naast ijs scheppen vinden wij ijs scheppen ook echt vreselijk leuk! Dat geeft ons ook de mogelijkheid om goed contact te houden met de belangrijkste persoon in onze winkel: jij! Onze zeer gewaardeerde ijseter en supergast.

Heb jij een tof smaak idee? Of weet jij een geheime plek te vinden waar de heerlijkste grondstoffen op ons liggen te wachten? Kom het ons vertellen in de ijssalon. Als we er niet zijn kun je een briefje ophangen met je smaak suggestie. Misschien maken we met jouw idee wel de nieuwste smaak van de week!

kinderraad van bestuur

Adres
ijsbereiding ijspressi
Europalaan 812 1363 BM
Contact
e-mail: almere-poort@ijspressi.nl

Login

Reset Your Password