Elk ijsje in onze vitrine is door ons zelf bereid. Om het lekkerste dagverse ijs te maken heb je het volgende nodig: kwalitatief hoogwaardige grondstoffen; de beste ijsmachines én een flinke dosis toewijding en inspiratie. Elke dag opnieuw kiezen we weer voor onze eigen signature:
….en zo kunnen we nog even doorgaan. Geen pakjes en zakjes met kunstmatige toevoegingen.
Elke emmer ijs die wordt uitgedraaid wordt eerst door ons geproefd. We doen geen concessies aan smaak. We keuren een ijssmaak pas goed als deze vol en intens van smaak is. Zodra de winkel om 12:00 open gaat hebben wij álle verse ijsjes al geproefd en goedgekeurd!
Onze vitrine kleurt met de seizoenen mee. Voor elk seizoen hebben wij een passend ijsje.
De lentesmaken van 2025 zijn: bloedsinaasappel en bitter lemon voor de frisse tonen; advocaat, sinaasappel cheesecake en tompouce ijs voor de eerste warme dagen; en op regenachtige dagen kan je altijd bij ons terecht voor een emmertje drop & koekjesdeeg ijs.
IJspressi ijs wordt gemaakt op de Europalaan 812 in Almere Poort. We houden van transparantie en laten graag zien hoe wij te werk gaan. Daarom werken wij met een open ijskeuken.
Vanuit de ijssalon heb je ‘live’ zicht op hoe Martijn het ijs bereidt. Als de mogelijkheid er is dan geven we je graag een rondleiding door onze ijs bereiding.
Naast ijs scheppen vinden wij ijs scheppen ook echt vreselijk leuk! Dat geeft ons ook de mogelijkheid om goed contact te houden met de belangrijkste persoon in onze winkel: jij! Onze zeer gewaardeerde ijseter en supergast.
Heb jij een tof smaak idee? Of weet jij een geheime plek te vinden waar de heerlijkste grondstoffen op ons liggen te wachten? Kom het ons vertellen in de ijssalon. Als we er niet zijn kun je een briefje ophangen met je smaak suggestie. Misschien maken we met jouw idee wel de nieuwste smaak van de week!
Wij zijn altijd op zoek naar de beste grondstoffen. Soms vind je die ver van huis. Zo werken wij met échte vanille: dat zijn die zwarte stipjes in het vanille ijs. Madagascar staat bekend om haar zeer hoge kwaliteit Bourbon vanille. En precies dít zwarte goud proef jij in ons vanille ijs.
De beste pistache heeft Martijn uitgekozen in Bronte, een klein dorpje in Sicilië. Vanwege de vruchtbare vulkanische grond wordt daar van oudsher de lekkerste pistache geteeld en verwerkt. En dat proef je….!