Sterke verhalen

petrolicon
Van boer

Tot boon

Wij branden onze eigen koffie in samenwerking met koffiebranderij Nordkapp Coffee
Photo 26-11-2018, 10 53 51

Het hele proces hebben wij in eigen hand

Bij ijspressi zijn weloverwogen beslissingen genomen over de diverse stappen die de koffieboon maakt van koffieplant naar koffiekopje.

Het begint met de keuze welke koffiebonen het best gekozen kunnen worden. IJspressi heeft gekozen voor een blend van Arabica-bonen uit Brazilië die zorgen voor een zachte, volzoete en ronde espresso en de Robusta-bonen uit India wat de koffie een krachtig karakter geeft. Vervolgens wordt een keuze gemaakt worden tussen een gewassen of ongewassen processing van de bonen èn moet er een beslissing genomen worden over het brandprofiel: licht of donker.  

“Omdat wij onze koffie op Zuid Italiaanse wijze zetten (dat wil zeggen donker en krachtig), hebben wij met onze koffiebrander Jasper van Koffiebranderij Nordkapp gekozen voor een donker brandprofiel”, aldus Inge de Boer.

“Dit donkere profiel zorgt ervoor dat je de espresso goed door de melk heen proeft in bijvoorbeeld een latte of een cappuccino. Die heerlijke smaak van de espresso blijft mooi overeind.”

webiconwit
Leuk weetje

Ooit geweten dat...

Ooit geweten dat wij twee soorten bonen gebruiken in onze huisblend: de Arabica en Robusta. Ieder met zijn eigen kenmerken. De Robusta zorgt voor het krachtige, aardse karakter van de espresso, de Arabica maakt de espresso rond en soepel met delicate fruittonen.
Adres
Almere Stad
Schutterstraat 44 1315 VJ

Almere Oostvaarders
Insulindeplein 19 1335 JT

Almere Poort
Europalaan 812 1363 BM

Werken bij IJspressi
Wil je werken bij ijspressi?

Stuur dan je cv + motivatie naar contact@ijspressi.nl of kom langs in een van onze winkels.

Contact
Website: http://www.ijspressi.nl

Login

Reset Your Password