Over Ons

petrolicon
Wie zijn wij?

Over Onszelf

ijspressi is al meer dan 10 jaar een begrip in Almere

Alles wat je wilt weten over ons

Kwaliteit

Er gaat geen koffie of ijsje over de toonbank waar wij zelf niet 100% achter staan.

Martijn bereidt met zijn team alle ijsjes in een strak hygienische ijskeuken. Alle ijsjes worden continu gesampeled voordat ze hun weg in de vitrines vinden. De stijl van ijspressi ijsjes is dat ze hoog op smaak zijn en bereid met de mooiste ingredienten. We bereiden ook een ruime keus aan ijs voor als u een allergie heeft voor bijvoorbeeld noten, gluten of lactose.

Inge is op haar beurt gecertificeerd barista, sensorisch jurylid en voor de Nederlandse Barista Kampioenschappen en visueel jurylid voor de Nederlandse latte art kampioenschappen. Een belangrijke wedstrijd die ze jureerde was als sensorisch jurylid bij de prestigieuze Italiaanse Barista kampioenschappen. Door haar nationale en internationale ervaring weet Inge wat de nieuwste trends zijn in de koffiewereld en probeert die smaken ook te laten terugkomen in haar specials in de espressobar. Inge is ook geregeld te vinden in de branderij van huisbrander Nordkapp in Utrecht om te helpen branden van bijvoorbeeld onze huisblend.

Ambacht

Het hele proces van ijs en koffie hebben we in eigen hand of worden door ons gemonitord.

in de ijsbereiding geldt dit van verse melk en verse room tot het eindproduct. Jaarlijks bezoeken de ijsbereiders de plaatsen in (voornamelijk) Italië waar de mooiste ingrediënten vandaan komen, zoals de pistache uit Sicilië of de tiramisu uit Palermo.

Ook bij de koffie kunnen we het hele proces van ‘bean to cup’ volledig traceren. Wij branden onze koffie bij een kleine kwaliteitsbrander in Utrecht en hebben daardoor volledige controle op ons brandprofiel en uiteindelijk dus (het belangrijkste) de smaak. In onze espressobar gebruiken we enkel verse biologische melk van de Natuurwinkel om de allerlekkerste cappuccini en latte’s te serveren. Onze taarten maken we niet zelf omdat ze dat in de ambachtelijke bakkerij van Gary’s veel beter kunnen.

webiconwit
Werken bij ijspressi

Wij zijn een erkend leerbedrijf

ijspressi leert mensen graag wat ervoor nodig is om een mooi ambacht uit te oefenen. En dat dan ook nog eens in een fantastisch leuk en gemotiveerd team van echte vakmensen. Is dit ook wat voor jou, stuur dan zeker je sollicitatie naar ons toe.
petrolicon
Even voorstellen

Ons Team

ijspressi bestaat uit een team met enorme leuke enthousiaste mensen.
Wij stellen ze graag even voor.
Inge
Eigenaar & barista
Ik ben een trotse Friezin; geboren en getogen in een ondernemersgezin. Mijn twee passies zijn mijn gezin en muziek. Sinds kort zing ik in de J-Street Band en leer ik ook pianospelen. Ik oefen momenteel hard voor de muzikale begeleiding van de Sinterklaasviering op de school van mijn lieve jongens!
Martijn
Eigenaar & ijsbereider
Ik kom uit de Achterhoek en hou veel van muziek; in mijn schaarse vrije tijd speel ik de bariton saxofoon in de band ‘The Groove Academy’. En natuurlijk maak ik graag heel veel tijd vrij voor onze drie jongens.

Inge en Martijn zijn in 2008 in Castricum gestart met hun eigen ijssalon onder de naam Marx O’Larry’s. Met twee jaar ervaring op zak zijn ze vervolgens in Almere komen wonen en hebben de ijssalon in 2010 omgedoopt naar IJspressi omdat dit veel beter aangeeft dat naast ijs er ook fantastische koffie wordt geschonken. 

Martijn en Inge gaven de espressobar en de ijsvitrine  een gelijkwaardige prominente plek in de winkel. Daarmee waren zij de eersten in Nederland die espresso en ijs als smaakbeleving hebben samengebracht.

Het ijsassortiment is inmiddels uitgebreid met vegan ijs en heeft ook een mooi aanbod suikervrij en glutenvrij. IJspressi is inmiddels vermaard om de Moeder- en Vaderdagspecials. En dan is er nog de Raad van Advies: een wisselende groep kinderen die een aantal malen per jaar een nieuw ijsje mogen bedenken dat dan ook gemaakt wordt.

Marco
Winkel manager Almere Poort & ijsbereider
Je mag me een echte ijs-liefhebber noemen, niet alleen om te eten maar nog meer om te maken.
Ik doe graag inspiratie op voor nieuwe smaken in onbekende omgevingen. Zo heb ik in mijn droomland Mexico inspiratie opgedaan voor een nieuwe smaak: avocado-ijs met koriander en mango-ijs met chilipeper.
Sarah
Winkel manager Almere Centrum & barista
Sinds de opening in 2010 werk ik met veel plezier bij ijspressi. Inmiddels zijn we jaren verder en is het mijn tweede huis geworden. Wat ik zo leuk vind is dat mensen terug blijven komen, voor de producten en de gezelligheid. Waar je mij ’s nachts voor kunt wakker maken? Een cortado en pistache ijs!
Tessa
Winkel manager Almere Centrum
Toen ik vijftien was solliciteerde ik voor een bijbaan bij ijspressi en werkte hier vijf jaar met veel enthousiasme. De vijf jaar daarna kwam ik in de zomer vaak helpen met ijsjes scheppen. Nu, bijna tien jaar later ben ik terug van weggeweest. Mijn focus nu ik terug ben bij ijspressi zijn de online marketing en styling van de winkels.
damita
Damita
famke
Famke
floor
Floor
gavin
Gavin
iris
Iris
jessica
Jessica
keadin
Kaedin
lena
Lena
lois
Loïs
luna
Luna
maxime
Maxime
michelle
Michelle
morena
Morena
naomi
Naomi
nuria
Nuria
quaolitia
Quaolitia
robbert
Robbert
saskia
Saskia
sienna
Sienna
Screen Shot 2018-10-30 at 15.16.35
Wivineke
zoeM
Zoë
zoeR
Zoë
Adres
Almere Stad
Schutterstraat 44 1315 VJ

Almere Oostvaarders
Insulindeplein 19 1335 JT

Almere Poort
Europalaan 812 1363 BM

Werken bij IJspressi
Wil je werken bij ijspressi?

Stuur dan je cv + motivatie naar contact@ijspressi.nl of kom langs in een van onze winkels.

Contact

Login

Reset Your Password